gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Круши с шоколадов мус

Круши с шоколадов мус

ReniReni
Новак
36116112
Круши с шоколадов мус1 / 2
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4 -6
"Изискан и много ефектен десерт - създаден да впечатлява"

Необходими Продукти

  • шоколад - 150 г Тъмен
  • коняк - 1 с.л
  • кафе еспресо - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 с.л
  • сметана - 100 мл.
  • захар - 3 с.л.
  • круши - 4 бр.
  • лимони - сок
  • шафран - 1 щипка
  • бяло вино - 200 мл Сладко
  • портокали - 50 г сок и кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупвате шоколада, смесвате го с кафето и коняка и разтопявате на водна баня. Сваляте от огъня. Отделяте жълтъците и ги разбивате с ваниловата захар. Разбивате сметаната.

Белтъците разбивате с 2с.л захар. Прибавяте жълтъците към шоколадовата смес, после сметаната и белтъците.Захлупвате и оставяте в хладилника за 3 часа.

Почиствате крушите и ги напръсквате с лимонов сок. Разтваряте 1с.л захар в 4с.л вода, добавяте шафрана и варите около минута. Сипвате виното и портокаловия сок, портокаловите кори и крушите.

Варите под похлупак 10 минути, обливайки периодично крушите със сока. Изваждане плодовете в чинии и ги гарнирате с муса. Отварата се прецежда и се пръскат крушите. За поднасяне може да сложите клонка мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: