Торта Къртичина

27/01/2017
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33173401
"Искате ли да знаете защо тортата носи това интересно име или предпочитате да ви отрежем второ парче от нея "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 249
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата яйцата се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко. Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Изпечения блат се охлажда напълно, издълбава се като се оставя борд отстрани и тънък пласт по дъното. Издълбаният блат се стрива на трохи.

Сметаната се разбива и към нея се добавя стопения на водна баня шоколад. Сиропа се приготвя като в тенджерка се смесват водата и захарта, оставя се да ври пет минути.

Блатът се сиропира, подреждат се бананите в издълбаната част, върху тях се сипва сметаната. Отгоре тортата се покрива с трохите от блата.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар