Агнешки кебап с кисело мляко и питка

27/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Дори и да не сте гладни, ще искате да повторите, защото няма такава вкусотия "
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо848
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и към него прибавяме лука, нарязан на едро.

Покриваме с фолио и слагаме в хладилника да престои 4-5 часа (може и цяла нощ да стои). Когато ги извадим от хладилника отделяме месото от лука.

Сгорещяваме олиото и слагаме месото и настъргания домат. От време на време разбъркваме, докато месото стане златисто.

Добавяме 2 ч.ч. вода и варим на умерен огън, до готовност на месото, а водата се изпари (ако е необходимо добавяме още вода, докато месото се свари много добре).

Подправяме със солта и черния пипер. Филийките хляб нарязваме на две части и ги затопляме на тиган.

В порционна чиния нареждаме по две половини от филиите и отгоре ги заливаме с разтопеното масло. Отгоре слагаме от разбитото кисело мляко, а върху него подреждаме месото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар