Дива патица по ловджийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Дива патица по ловджийски1 / 2
15/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
"Няма да ви караме сами да уловите патицата, но непременно я пригответе по тази рецепта! Струва си!"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 патица
  • сол
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 - 3 броя или 1 - 2 с.л. пюре
  • гъби - 500 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте почистената патица и я сложете да се вари с вода, колкото да покрие месото. Щом омекне, добавете сол.

Отделно загрейте олио и запържете ситно скълцаната глава лук, след което добавете брашното, настърганите домати или доматено пюре.

Разредете запръжката с бульон от патицата и я прибавете към месото. Почистете и нарежете гъбите и ги добавете в ястието.

Оставете да се вари на слаб огън до пълна готовност на гъбите и патешкото. Накрая добавете сол при нужда и смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: