Селска пилешка супа

Филип ДимитровФилип Димитров
Чирак
2430091372
Селска пилешка супа1 / 7
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"При първите симптоми на глад, настинка или лошо настроение - препоръчваме ароматна селска пилешка супичка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бутчета, крила и плешки (400 г) домашно месо
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 200 мл.
  • фиде
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • девесил - пресен или сух
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Слагаме месото да се вари в подсолена вода около 1 час и 20 минути - понеже използваме домашно месо, се налага по-дълго да го варим.

Едновременно с това в друга тенджера нарязваме картофите, моркова, лука и червения пипер на по-големи парчета и варим около 30 минути. Добавяме доматения сок при зеленчуците.

Месото вече е сварено - обезкостяваме го и го добавяме, прецеждаме бульона и го доливаме в тенджерата с зеленчуците. Като използваме пилешкия бульон ще имаме така характерния за селската супа по-жълт цвят - ще бъде и по-мазничка!

Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер - малко преди да изключим котлона, добавяме и девесила. Аз сложих сух, ако имате пресен ще стане по-вкусна и ароматна. Слагаме и фидето да се развари.

Накрая правим застройката от киселото мляко и яйцето, прибавяме я и селската ни пилешка супа е готова!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка: