Питки Розички

Питки Розички

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6761k3
Питки Розички
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
"Перфектната семейна питка, която ще се услади и на малки, и на големи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва средно меко тесто, като маята направо се размесва с брашното и другите продукти. Олиото се добавя накрая на месенето, като тестото се разтяга и по средата му то се излива с лъжица.

Омесва се хубаво до поемането му. Тестото се покрива с найлон в купа и се оставя на включена фурна на 20-30 градуса за 30 мин.

След това се поставя на плота, поръсен леко с брашно и се размесва леко. Тестото се дели на 2 части - една по-голяма и втората - на половината на първата.

От голямата част на тестото се правят топки, големи колкото яйце. Покриват се с кърпа. От малката част тесто също се правят топчета но с големината на орех.

По-големите топчета се разточват на кръг. Нарязват се на 4 сектора, без да се стига до средата. В средата се поставя малкото топче и с всяка част от нарязаното първо кръгче се завива леко.

Получава се розичка. Те се редят в тава намазана с масло или олио на разстояние, да не се слепят при печене.

Така подредени се намазват с жълтък, малко олио и вода. Изпичат се на 180 градуса за 35 мин.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: