Скариди на тиган

29/01/2017
Sophie Zidarova
отSophie ZidarovaНовак111
"От кухнята се носи вълшебен аромат на морски дарове, а в хладилника се изстудява вино - сигурно се намираме в Рая "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2 порции
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 791
  • Преглеждания за месеца453
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме скаридите и хвърляме върху добре загрят тиган, в който сме разтопили маслото предварително.

Поръсваме с пресования чесън, или ситно нарязан, и бъркаме така около 10-15 мин. максимум.

Скаридите стават доста бързо, така че и на 7-мата минута може да ги свалите от котлона, но за да поемат добре от чесъна.

Аз ги бъркам малко повече. Поръсваме с нарязан копър.

Сервирате с чаша Шардоне!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Georgi Velikov Popov
Georgi Velikov Popov
12.09.2018 18:35
Скаридите се белят от черупката ,не е задължително Greenland! Ако са с черупката стават много жилави и твърди! Чесънът се мачка/скилидката/,зехтин,в който първо се пуска чесъна,после скаридата 2-2 парченца джинджифил,малко табаско и накрая се напръскват с Old cherry/бранди/ за да се фламбират! Чаша бяло изстудено вино ! Приятен апетит ! Наздраве! Това е оригиналната рецепта-Испания,Португалия,ЮАР !
0
0
marcheva14
marcheva14
29.01.2017 18:41
Разкошно изглеждат на снимката! Поздравления!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв