Тутманик Карниера

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6772k3
Тутманик Карниера
Снимка: Таня Левенова
1 / 13ВИДЕО
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Какво ще кажете за един пухкав домашен тутманик, който свършва още докато е топъл?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагам чаша брашно. Правя кладенче и там слагам маята, водата и захарта.

След като шупне, добавям разбити 2 яйца с 1 с.л. сол и млякото. С лъжица разбърквам и добавям на етапи пресято брашно.

Като се получи много гъста каша, покривам в найлон и оставям да втаса на топло.

След като втаса, с помощта на шпатула изсипвам сместа в тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно.

Заглаждам леко тестото с мокра лъжица, за да не лепне. Намазвам го с хубаво разбито цяло яйце и добавям бучките мас и масло върху тестото.

Наръсвам натрошено сирене. Поставям го в студена фурна, която включвам на 180 градуса.

Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 27
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: