Млечна баница с юфка

17/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Класика от българската кухня - както за закуска, така и за десерт"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 486
  • Преглеждания за месеца699
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • юфка - 1 и 1/2 пакета домашна
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 5 броя
  • захар - 1 и ½ ч.ч.
  • масло - 100 г краве
  • ванилия
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете домашната юфка в подмазнена тава и я разстелете, след което отгоре равномерно разпределете маслото.

Сложете да се запече във фурната, докато маслото се разтопи и юфката леко се зачерви.

Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията. Залейте запечената юфка с тази смес.

Сложете да се пече на умерена температура за около 20-30 минути.

Изпечената Млечна баница с юфка поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 5
4 9
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

NANA-DO
NANA-DO
01.06.2017 06:31
Любимата ни -с юфка.На дъното на тавичката понякога карамелизирам малко захар. Тогава има лек вкус на карамел.
1
0
Ани
Ани
27.02.2014 20:07
А хубава ли е ?
1
0
az
az
01.12.2013 20:49
това е юфка на фурна а не баница
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв