gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Млечна баница с юфка

Млечна баница с юфка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Класика от българската кухня - както за закуска, така и за десерт"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете юфката в подмазнена тава и я разстелете, след което отгоре равномерно разпределете маслото.

Сложете да се запече във фурната, докато маслото се разтопи и юфката леко се зачерви.

Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията. Залейте запечената юфка с тази смес.

Сложете млечната баница да се пече на умерена температура за около 20-30 минути.

Изпечената Млечна баница с юфка поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
49
34
20
10
Дай твоята оценка: