Печена тиква на локумчета

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4175962
Печена тиква на локумчета
Снимка: Анонимен
1 / 11
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
"Режете, овкусявате и печете. Десертът ще е сервиран до половин час"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг изчистена
  • масло - 50 г
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква се нарязва на малки кубчета с големина на локумчета.

Поставят се в подходящ съд за печене, нарязва се на тънки ивици маслото и се поставя върху тиквата.

Поръсва се с захарта/според вкуса, може да се намали или увеличи грамажа/ и се залива с водата.

Поставя се във фурната на 220 градуса и се пече тиквата до извиране на водата и остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: