Кекс-баклава

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Кекс-баклава
Снимка: Мария Симова
1 / 9ВИДЕО
06/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Сладко, по-сладко, най-сладко - кекс-баклава"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С телена бъркалка разбивате яйцата със захарта. Добавяте един след друг останалите продукти по реда, в който са написани по-горе.

Разбърквате добре. Сместа, която получите, е рядка, но това ни трябва да ви притеснява.

Сипвате сместа в тава 32 см намазана с олио, печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпечената баклава нарежете на ромбоиди и оставете напълно да се охлади.

Отделно в тенджера смесвате съставките за сиропа. 5 минути след завирането сваляте от котлона и заливате студената баклава.

След като се охлади е готова за сервиране. Бързо, лесно и вкусно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: