gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кайма и доматен сос

Канелони с кайма и доматен сос

МАРИЯМАРИЯ
Новак
716512
Канелони с кайма и доматен сос1 / 3
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Паста, кайма и щипка въображение - това са основните съставки на тази вкусна импровизация"

Необходими Продукти

  • канелони - 1 кутия
  • кайма - 600 гр
  • домати - 1 к.ч. на кубчета
  • доматен сок - 2 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 ч. ч.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол
  • пармезан - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме лука нарязан на дребно, прибавяме каймата, част от доматения сок , подправките.

Доливаме малко вода да се свари каймата, оставяме да изстине напълно, пълним канелоните, подреждаме ги в тава като оставяме малко разстояние помежду им.

Заливаме с доматите и вода да се покрият .

Печем покрити с алуминиево фолио за 20 минути на 200 градуса. Изваждаме ги, поръсваме с кашкавала, печем 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: