Гръцка питка с маслини
Greek Bread with Olives
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Гръцка питка с маслини

Гръцка питка с маслини

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Гръцка питка с маслини1 / 2
17/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1 бр.
"Една от причините гърците да са толкова спокойни и усмихнати е, че гледат да хапват винаги вкусотии"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода със захарта. Към нея прибавете и разбъркайте брашното, млякото и солта.

Замесете тестото и го оставете да втаса, докато увеличи обема си двойно.

Разделете тестото на 2 части. Всяка се разточва с големината на тавата, в която ще печете. Добре е да е по-голяма.

Разточете първата питка, намажете я с разтопено масло и поръсете с накълцани маслини.

Отгоре сложете втората разточена питка и намажете с разбитите жълтък и кисело мляко.

Направете украсата от няколко нарязани маслини и лук и сложете да се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна, докато хубаво се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
45
30
22
10
Дай твоята оценка: