Пълнена агнешка половина

Пълнена агнешка половина

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1821k6223892
Пълнена агнешка половина
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене360 мин.
Общо440 мин.
Порции12
"Една рецепта за майстори и мераклии"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме пълнежа. Слагаме да се вари агнешкият комплект. Докато се вари комплектът, може да си приготвим месото.

Измива се агнешката горна част и се осолява отвътре добре, за да може при готвенето да поеме месото солта. Намираме си дебела игла (тип губерка) и дебел конец.

След като се свари комплектът, го оставяме да изстине, за да може да го нарежем на парченца.

Обелваме и нарязваме лука на ситно и го слагаме да се запържи в масло до златисто, през това време измиваме гъбите, нарязваме ги и изсипваме при лука да омекнат.

Изчистваме, измиваме и нарязваме спанака, ако ви е по- удобно можете да накъсате. Добавяме го заедно с малко сол, мащерка, чашата вино и нарязания агнешки комплект.

Оставяме да се задуши добре под капак. След като спанакът намали обема си, добавяме ориза и разбъркваме добре, и махаме от котлона.

Напълваме агнешката половина и я зашиваме. Слагаме я в тава с вода. Задължително трябва да се постави върху дървени клечки, за да не се захване месото за тавата. Посоляваме го отгоре и слагаме фолио, за да може добре да се задуши.

Готви се във фурна между 4 и 6 часа на 180-200 градуса. Проверяваме след 3 или 4 часа, дали е готово с вилица, като завъртим в месото с нея. Ако не е готово, отново го завиваме с фолиото.

Когато проверим и видим, че е готово, го обръщаме и добавяме предварително обелени и нарязани картофи в тавата. Ако е необходимо, добавяме още вода.

Оставяме го без фолио, за да се запече добре и след като и картофите са готови, го вадим и сервираме.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: