Чомлек с телешки джолан

30/01/2017
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач140242761
"Въпреки, че названието им произлиза от турската дума чомлек – гърне, чомлеците са традиционни български ястия, приготвяни чрез дълбоко задушаване в глинен съд. Един от най-вкусните е чомлекът с телешки джолан."
Приготвяне25 мин.
Готвене240 мин.
Общо265 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 704
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, лукът се нарязва на едро, скилидките чесън се отделят и оставят с обвивката.

Продуктите се поставят в подходящ глинен съд с капак. Посоляват се, добавя се растителната мазнина и се объркват.

Слага се бялото вино. Пече се във фурната 4-4 1/2 часа на 150 градуса. Сервира се с пресни зеленчуци или туршия и плътно сухо червено вино.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
30.01.2017 17:22
На мен може да ми го сервират и без пресните зеленчуци и салата, страхотна вкусотия, много ми е любимо :) Втората снимка е по подходяща за заглавна според мен, много хубава снимка!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв