Икономични пирожки с извара

30/01/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6762585895
"Не икономични, а практични пирожки, които ще спретнете с най-обикновените продукти, които се намират във всяко домакинство "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 625
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа със солта. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Като шупне, слагаме млякото при другите съставки в купата. Прибавяме олиото и пак разбъркваме всичко.

Трябва да се получи нещо като гъста каша. Постепенно прибавяме брашно и объркваме. След като остане достатъчно тестото за омесване на меко тесто, го доомесваме на набрашнен плот.

Тестото се оставя да почива 40 мин. и през това време си намачкваме изварата, да е готова. Разточва се кора, дебела около 5 мм върху набрашнен плот.

Делим тестото на 3 топки, за да ни е по-лесно при точенето. В началото на кората се поставя извара и се навива на руло. Реже се на парчета, равни по големина. Големина е според това колко дълги искате да бъдат пирожките.

Според оригинална рецепта се затварят с ръце, за да не излиза изварата. Аз обаче ги изрязах с ръба на чиния, така един вид ще се прекъснат и притиснат краищата им.

Оформяме ги всички пирожки и ги редим на плота. Загряваме олио в тиган. Пържат се в горещото олио, като се обръщат от двете страни. Да ви е сладко!

Хапваме с айран.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар