Супа леща с червена чушка

Diddy PortarskaDiddy PortarskaЧирак515170
31/01/2017
"След всички сложни и завъртени ястия, които приготвяме, понякога ни се прияжда една толкова обикновена леща "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 367
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива. След това се слага в тенджера с вода 1 към 6, като я посоляваме.

Нарязваме лука и морковите на ситно, и когато лещата заври ги добавяме в тенджерата. Следва да прибавим доматения сос. Докато заври отново лещата, правим запръжка.

В малко тиганче изсипваме брашното, червения пипер и олиото. Изчакваме да се запържи. Когато кипне веднага махаме от котлона и изливаме в тенджерата при лещата. Разбъркваме хубаво.

След това нарязваме чушките - средна големина на парчетата. И чесънът също се наситнява.

Чесънът и печените чушки отиват и те в тенджерата. След това овкусяваме с останалите подправки и махаме от котлона.

Приятен апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар