gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Българска лазаня

Българска лазаня

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
60407151308
Българска лазаня
Снимка: Diddy Portarska
1 / 7
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Дали италианската лазаня има достоен съперник в лицето на тази българска лазаня?"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1бр
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 250 мл
  • кайма - 250 г
  • босилек
  • риган
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • индийско орехче
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа.

Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво да се запържи. След това добавяме доматения сос и подправките и зачакваме малко да се сгъсти сместа.

Време е да отворим корите за лазаня. Избираме си продълговата тавичка и започваме да редим корите. Върху тях слагаме соса, и така докато свършат продуктите.

Важно е всяка от корите да я намазваме с мазнина преди да я сложим в тавата. Слагаме лазанята във фурната на 180 градуса за около 30 минути.

Следва да я залеем със заливката, която е много лесна. Смесваме всичките продукти за заливката (брашното, киселото мляко и яйцата). Важно е да са разбити много добре.

След като е залята лазанята, печем още докато заливката придобие златист цвят и изключваме фурната.

Приятен апетит! подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: