gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Пъстърва с гъст доматен сос

Пъстърва с гъст доматен сос

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
54351130135
Пъстърва с гъст доматен сос
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
"Приготвите ли соса както трябва, за останалото не се притеснявайте, при всички случаи ще стане вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пъстървите се измиват и се осоляват добре. Слагаме ги в съда, в който ще се пекат, и ги бутваме за около 1 час в хладилника. Като ги поливаме с малко лимонов сок.

Докато рибата се охлажда, приготвяме соса.

Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме до омекване. Веднага след това добавяме доматения сос и изчакваме да заври.

След това добавяме брашното и изчакваме да се посгъсти мъничко. След това добавяме и подправките.

Когато времето на рибата за охлаждане премине, я вадим от хладилника и я заливаме с приготвения сос. Мяткаме в във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печем 45 минути.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: