Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Фусили с моцарела и шунка на фурна

Фусили с моцарела и шунка на фурна

Фусили с моцарела и шунка на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
6 / 7
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Извадете големите чинии, за да не тичате по няколко пъти за допълнително"

Необходими Продукти

  • фусили - 300 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • шунка - 150 г
  • моцарела - 120 г
  • кашкавал - 100 г
  • зеленчуков микс - 100 г микс грах и моркови
  • сос
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • готварска сметана - 150 г
  • вода - 120 мл
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се запичат във фурна до златисто. В тенджерка с лъжица сол се загрява вода, сипваме пастата и микса от грах и моркови.

Варим за 8-10 минути и отцеждаме добре. Разбърква се с лъжичка зехтин да не слепват. Шунката се нарязва на ленти, моцарелата се нарязва на кръгчета и се накъсва на парченца.

В купа сипваме доматено пюре, добавя се готварската сметана, разрежда се с вода, като се бърка да се получи сос с умерена гъстота. Овкусява се със сол, черен пипер, риган и босилек.

В тава от йенско стъкло сипваме половината фусили, отгоре се разпределя половината шунка, моцарела и се залива с лъжица от доматено сметановия сос. Следва втори ред фусили, шунка и моцарела със сос.

Поръсва се с настърган кашкавал и запичаме в загрята фурна 170 градуса с вентилатор за 10 минути, колкото да се разтопи кашкавала. Сервираме топло. Няма такава вкусотия, хапва се по всяко време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: