Пълнозърнести хруски
Integralne pločice
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Пълнозърнести хруски

Пълнозърнести хруски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пълнозърнести хруски1 / 2
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
"За парти с приятели или за похапване през деня - тези хрупки са идеалното решение и са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 1 ч.ч. ( 200 г)
  • брашно от лимец - 1 ч.ч.(200 г) пълнозърнесто брашно
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • маково семе - шепа
  • сусам - шепа
  • мая - 1 пакетче на Йоткер
  • зехтин - 4 с.л. ароматен (с пресен риган и чесън)
  • сух риган
  • хладка вода - 250 мл
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смесваме сухите съставки, прибавяме семената, подправките, разтворената и шупнала мая. Замесваме средно твърдо тесто, ако е необходимо, добавяме още от бялото брашно.

Разточвам тестото на мноооого тънък пласт . Намазваме с ароматния зехтин или олио, нарязваме лентички.

По желание можем да ги навием. Формата на хрупките е по избор. Нареждат се в тавичка с хартия за печене.

В загрята фурна на 180 за 10 минути до златисто.

Съчетава се с всичко каквото ви хрумне или натюр. Аз ги поднесох със сос от домати, кьопоолу и сос Скордаля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: