gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашно приготвен хляб без мая

Домашно приготвен хляб без мая

ЕлиЕли
Чирак
3411312652
Домашно приготвен хляб без мая
Снимка: Ели
1 / 3
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Хляб като от едно време. Сподели ако и на теб ти харесва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се доста бързо и няма нужда да чакате да втасва. Замесваме брашното, водата и киселото мляко, в което сме сложили и содата. Тестото трябва да е меко и да не лепне по ръцете при работа с него.

Оставаме го в тавата, в която ще го печем, за около 10 минути и можете да го печете веднага, тъй като няма набухвател.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди да го извадите , проверете с шишче дали е опечен отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба.

Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: