Кюфтета от елда на фурна
Ćuftice od heljde iz rerne
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Кюфтета от елда на фурна

Кюфтета от елда на фурна

Кюфтета от елда на фурна
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 2
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Вегетариански кюфтенца с елда? Страхотни са, опитайте и няма да искате да ги споделите с никого"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се сварява в подсолена вода. Кашкавалът се рендосва и се добавя към готовата елда. Чукват се двете яйца и се разбърква.

Спанакът, който ползвам аз, обикновено е от замразения, та първо го изцеждам от водата, после го понамачквам и добавям към сместа.

Пресоват се скилидките чесън и заедно с подправките се прибавят като последен елемент.

Хубаво се омесва с ръце, оформят се кюфтета и преди да се подредят в намалена тава, се овалват в брашно.

Върху всяко се полива на тънка струйка зехтин или олио и се пекат до готовност на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: