Бърза запеканка с консервиран зелен боб

01/02/2017
"Вадете от килера бурканите с фасул, и слагайте във фурната, а на всички гладници вкъщи може да кажете, че вечерята ще е готова след половин час "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелен боб - 3 буркана консервиран
  • яйца - 6 броя
  • прясно мляко - 1литър
  • брашно - 2 супени лъжици
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • олио - 1/2 кафена чаша
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отварят се бурканите със зеления боб и се отцеждат от водата. В тавичка слагаме боба, поръсваме с брашното и разбъркваме. В отделен съд подгряваме олиото и слагаме в него червения пипер да се запържа.

Става много бързо, за секунди, затова внимаваме да не изгори. Препърженото олио с червен пипер, както е горещо, го изливаме върху боба и разбъркваме. Разбиваме яйцата с прясното мляко, посоляваме и заливаме боба.

Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса с вентилатор около 30 минути или до готовност на яйчената смес.

По принцип при консервиране на зеления боб се добавя сол, затова посоляваме внимателно само яйчената смес. Запеканката може да сервирате както топла, така и студена, еднакво апетитна е.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар