Начин на приготвяне
Кипвате водата, масло, захарта и солта. Прибавяте брашното и на тих огън бъркате, докато сместа се отдели от стените на съда. Оставяте да изстине малко и прибавяте яйцата едно по едно.
Шприцовате еклерите върху хартия за печене и печете на 150 градуса до готовност.
За крема: Кипвате млякото с половината захар. В друг съд разбивате яйцата, нишестето и останалата захар. Добавяте млякото постепенно и връщате сместа на котлона и бъркате постоянно, докато се сгъсти.
Добавяте маслото на кубчета и ванилията. Покривате крема с фолио и го оставяте да изстине.
Глазура: Разтопяваме шоколада на водна баня и прибавяме маслото на кубчета. След това пълним еклерите с крема и ги глазираме.
Чудните еклери са готови.
Коментари