Начин на приготвяне
От бутер тестото се изрязват два кръга с долната част на тортена форма. Изпичат се един по един в загрята фурна на 200 градуса, без да се дупчат.
След като се изпекат се оставят да изстинат. Те са увеличили формата си при печенето и се разделя всеки блат на две части. Изпичат се и изрезките.
Приготвя се кремът: Слага се млякото да заври, като постепенно се добавя захар на вкус. Разделят се жълтъците и белтъците. Към жълтъците се прибавя нишестето, размито с малко вода.
Към заврялото подсладено мляко се прибавят жълтъците на тънка струйка при постоянно бъркане, след това маслото, ванилията и рома.
Оставя се да поври малко, през това време се разбиват белтъците на сняг, като им се добавя по малко захар /на вкус/, прибавят се към крема, внимателно. Изчаква се 2-3 минути да поврят при непрекъснато бъркане.
В тортената форма се редуват блат и крем, като се завършва с крем. Махат се стените на формата и се измазва и отстрани. Изпечените изрезки се стриват и се облепя тортата Наполеон отвсякъде.
Декорира се с карамел.
Уникалната торта Наполеон с карамел е готова.
Коментари