Домашен празничен хляб

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
1k
414
515
2
02/02/2017
"Вие пригответе тази питка, пък поводи винаги ще се намерят"
Приготвяне60 мин.
Готвене55 мин.
Общо115 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 335
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 300 милилитра топла вода се разтваря маята с 1 чаена лъжица захар и няколко лъжици брашно. Щом шупне сместа, се добавят 1 чаена лъжица сол и 3 супени лъжици зехтин и три супени лъжици кисело мляко.

Замесваме тестото, втасва/да удвои обема си/.

Оформя си хляба в кръгла форма. Поставя се в тава върху хартия за печене. Изрязва се шаблон с листа /или друга шарка по желание/ и се отбелязва върху тестото, като се поръсва с брашно.

Нарязва се с остро ножче. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за 50-60 минути/ до готовност/. На дъното на фурната поставяме съд с вода, за да овлажнява въздуха.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар