Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сладкиш със смокини и бяла глазура

Сладкиш със смокини и бяла глазура

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Сладкиш със смокини и бяла глазура
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
03/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"За сладичко сте полудели? Опитайте нашия сладкиш със смокини!"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 пакетче от 125 грама
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 к.л.
  • смокини - 1/2 бурканче сладко от зелени смокини.
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и мекото масло. Добавят се прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера и канелата.

Смокините се нарязват на дребно и се добавят в сместа. Прехвърля се в намаслена и набрашнена форма за торта.

Блатът се пече на 180 градуса за 25-30 минути. Охлажда се и се покрива с глазурата, приготвена от разбитата сметана със захарта и ванилията.

Сладкишът се охлажда за няколко часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: