gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с гъби

Баница с гъби

ReniReni
Новак
36116114
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Този път ще ви изненадаме - плънката е от предни гъби и е неустоима"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, готови за баница
  • гъби - 250 г
  • праз - 5стръка
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на филийки и се сваряват в подсолена вода. Празът се нарязва на ситно и се запържва в олио.

Прибавяте отцедените гъби, позапържват се и те се поръсват с черен пипер. След като сместа изстине, се слагат яйцата.

В намаслена тава се редят корите, като на всеки две кори се ръси мазнина и от плънката.

Баницата се полива с останалата мазнина и се пече в умерена фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: