Лесно тирамису с течен шоколад

04/02/2017
Марина
отМаринаНовак459
"Специално за начинаещите любители на Тирамисуто - изпитана рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 415
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме пълномасленото мляко с 1 с.л. нутела и слагаме на котлона, докато нутелата се разтопи, разбъркваме с телена бъркалка. Потапяме бишкотите в сместа за секунда и подреждаме в стъклена купа, правоъгълна.

За крема: Разбиваме двата жълтъка със захарта, след това добавяме готварската сметана, ванилията и разбиваме с миксер, добавяме маскарпонето и разбъркваме с дървена лъжица до кремообразна консистенция.

Слагаме един слой от крема върху бишкотите и го заглаждаме с лъжица. В сместа, в която потапяхме бишкотите, добавяме 3 с.л. нутела, разбъркваме с телената бъркалка и поливаме върху белия крем заглаждаме с лъжица и отново поливаме с белия крем.

Поръсваме с кафе (аз използвах 3 в 1) и какао.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар