Пълнена домашна кокошка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Пълнена домашна кокошка1 / 2
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Не правете компромиси - напълнете истинска домашна кокошка, а не някакво пиле, за да усетите разликата! И да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 млада кокошка с дреболиите
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки по желание
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 2 с.л. ситно скълцан
  • маслини - 1/2 ч.ч. нарязани
  • мазнина - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете млада кокошка, а ако е по-стара, трябва предварително да я сварите до полуготовност.

Почистената кокошка натъркайте хубаво със сол и малко черен пипер вън и вътре.

Загрейте маслото в тиган и запържете ситно скълцания лук, а след това и чесън. Щом поомекнат, добавете маслините и нарязаните кокоши дреболийки.

Сипете ориза, долейте малко гореща вода и разбърквайте, докато оризът набъбне и абсорбира течността.

Свалете от огъня плънката и подправете със сол, черен пипер и магданоза. Напълнете кокошката добре, зашийте я и я сложете в подходяща тава.

Залейте с мазнината и 1/2 ч.ч. вода и сложете да се пече, като от време на време я поливате със соса от тавата.

Поднесете пълнената домашна кокошка със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
47
32
22
10
Дай твоята оценка: