gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен Лук»Пълнен лук с ориз и кайма

Пълнен лук с ориз и кайма

Irina ManolovaIrina Manolova
Новак
61787
Пълнен лук с ориз и кайма1 / 2
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Време е да похапнем нещо вкусно и много ароматно. И нашето неустоимо предложение е този пълнен лук с ориз и кайма. Кой е ЗА?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме каймата с малко масло и зехтин. Накъсваме я на трохи и когато остане на мазнина, добавяме ориза.

Запържваме го докато стане прозрачен и наливаме 750 мл гореща вода, сол, черен пипер и щипка куркума.

Варим 10 мин., като от време на време разбъркваме. Отстраняваме го и го задушаваме.

Почистваме лука, нарязваме всяка глава на две и разделяме на люспи.

Пълним две по две люспите и ги набождаме на шишчетата, за да не се разделят.

Печем пълнения лук за 30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Пълненият лук с ориз и кайма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: