Кладенчета от кайма
Bunari od mlevenog mesa
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда»Кладенчета от кайма

Кладенчета от кайма

Irina ManolovaIrina Manolova
Новак
619811
Кладенчета от кайма
Снимка: Irina Manolova
1 / 2
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за гости, комбинирайте с подходяща салата и поднесете"

Необходими Продукти

  • За основата
  • кайма - 500 г
  • хляб - 50 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 200 мл
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • копър - по желание ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба го накисваме в прясното мляко. Нарязваме лука на ситно. След това омесваме всички продукти за основата. От готовата смес оформяме малки кладенчета.

Поставяме ги в намазнена тава.

Настъргваме сиренето и кашкавала и смесваме с останалите продукти за плънката.

Пълним кладенчетата с плънката. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: