Ябълков щрудел с грис
Štrudla od jabuka sa grizom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с грис

Ябълков щрудел с грис

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Ябълков щрудел с грис
Снимка: Мария Симова
1 / 2
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Изкушенията са онова, което ни прави хора. Не се мъчете с диети, ами си отрежете едно голямо парче щрудел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете почистените ябълки на едро ренде, поставете ги в тенджера заедно със захарта.

Варите ги до извиране на сока им при непрекъснато бъркане. Прибавяте гриса, канелата и разбърквате добре.

Оставяте плънката настрани до пълно охлаждане.

Замесете меко тесто от продуктите за него, оставяте на топло да втаса за около час. Разделяте втасалото тесто на две равни половини.

Върху лист хартия за печене, разточете правоъгълна кора от едната половинка тесто.

Срещуположните страни (от ляво и дясно) разрязвате ленти с ширина 1 см, в средата поставяте плънката.

Кръстосвате лентите върху плънката на рибена кост - една отляво-една от дясно, като ги редувате.

По същия начин процедирате и с втората половина тесто. Преместете оформените щрудели заедно с хартията в подходяща тава.

Оставяте ги за около 30 минути на топло, намажете ги с разбит жълтък и малко мляко.

Печете ябълковите щрудели с грис в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, още топли поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: