Начин на приготвяне
Измиваме месото и го подсушаваме. Отделяме ребрата и нарязваме на парчета. Така приготвеното месо натриваме със солта, черния и червения пипер.
Нарязваме морковите и чесъна на тънки пръчици. С остър нож правим прорези в месото и в тях слагаме от моркова и чесъна.
Така шпикованата плешка слагаме в подходящ съд, в койтоо сме кръстосали на дъното лозовите пръчки. Около плешката нареждаме и ребрата.
Заливаме всичко с разтопено масло и 1 ч.ч. гореща вода. Завиваме ястието с фолио и печем в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 180 мин.
Когато месото е почти готово, махаме фолиото и добавяме нарязания лук и джоджена и допичаме до получаване на златиста коричка.
Поднасяме с картофено пюре или с гарнитура по избор.