Домашна торта с бишкоти

21/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186708
"Пухкава домашна торта с много крем, орехи, малко ром и аромат на портокал"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 220
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бишкоти - 2 пакета
  • прясно мляко - 500 мл
  • ром - 1 с.л. или коняк
  • яйца - 2 броя, по - големи
  • пудра захар - 9 с.л.
  • масло - 200 г краве
  • портокали - настъргана кора от 1 портокал
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • бисквити - няколко натрошени, за украсата
  • целувки - 8 броя, малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко кипнете на котлона, свалете, разбъркайте с 3 с.л. пудра захар и добавете рома или коняка.

Разбийте маслото с останалата захар до пухкав крем. Отделно в съд на водна баня на котлона разбийте за кратко до побеляване жълтъците, като внимавате да не ги сготвите.

След това добавете жълтъците към маслото и отново разбийте до хомогенност. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и 1 с.л. захар и внимателно се объркват към останалата смес. Накрая леко се разбърква кремът с портокаловата кора.

Намажете стените и дъното на тавичката с малко от крема. Всяка бишкота хубаво потапяйте в млякото за кратко и подреждайте в тавата - ред бишкоти, ред крем и накрая завършете с крема.

Направете украса по желание - полепете целувки отгоре и страни, поръсете с натрошени ядки, бисквити или крокан.подобни рецепти тук

5 5
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Димитрова
Димитрова
21.01.2014 18:06
Първо се ЧЕТЕ рецептата и ако имаш някакъв кулинарен нюх преценяш че няма да ти се получи крайния резултат.
4
0
Ути
Ути
20.09.2013 20:58
Това е най-гадната рецепта на света, крема въобще не се получи така както трябва, рецептата не е написана изчерпателно и подробно, не се разбира почти нищо от нея.
0
1
Дафи
Дафи
11.01.2013 15:01
По всяка вероятност в млякото се слага брашно, за да се сгъсти кремът!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв