gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Негърска булка

Сладкиш Негърска булка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
Сладкиш Негърска булка
Снимка: Мария Симова
1 / 3
05/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Не сме съвсем сигурни откъде идва името на този сладкиш, но знаем, че е тоооолкова вкусен, че ни е все тая как се казва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвате сухите съставки без захарта. С миксер разбивате яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяте на етапи от сухата смес.

Сипвате сместа в тава 26 см постлана с хартия за печене. Печете блата до готовност на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Изпечения блат обръщате в подходяща чиния и премахвате хартията. Разделяте ги на две части по хоризонтала и оставяте да се охладят напълно.

През това време с миксер разбивате течната сметана. Към нея добавяте и заквасената сметана, пудрата захар и ванилията, смесвате добре с помощта на шпатула.

Сглобявате тортата като щедро мажете с крем, отгоре поръсвате със счукан крокан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: