Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешко с ориз, гъби и зеленчуци

Пилешко с ориз, гъби и зеленчуци

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
05/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Става толкова вкусно, че отсега си знаем, че ще си сипем допълнително"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г парти
  • ориз - 200 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена и 1 бр. червена
  • гъби - 200 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • риган
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват за 30 мин. Бульонът се прецежда и се оставя настрана. Месото се отделя от костите и се накъсва на едро.

В тиган се запържват нарязаният лук, чесънът /смачкан с нож и нарязан на ситно/ и гъбите. След около 3-4 минути се добавят нарязаните морков и чушки.

Когато зеленчуците достатъчно омекнат към тях се прибавя измитият в гевгир ориз. Щом той стане прозрачен се добавя виното и 1/2 ч.ч. топла вода.

Прибавя се и пилешкото месо и подправките. Когато течността се поеме от ориза сместа се изсипва в тава. Залива се с 3 ч.ч. от пилешкия бульон - топъл.

Ястието се поставя във фурна загрята на 200 градуса. Щом то заври хубаво и навсякъде, фурната се изключва. Оризът поема водата и ястието е готово за консумиране след 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Супер!
13.10.2022 22:15