gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Варено шпиковано свинско месо

Варено шпиковано свинско месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119891581k1
Варено шпиковано свинско месо
Снимка: Марияна
1 / 2
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Обзалагаме се на бутилка вино, че не сте опитвали толкова сочно свинско Приемате ли облога?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • сланина - 50 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • за соса
  • ябълки - 1/2 ч.ч. настъргана на ситно
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • пудра захар - 1/2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го шпиковаме със сланината, морковите и зърната черен пипер.

Слагаме го в подходящ съд и го обливаме с вряща подсолена вода. Слагаме го да се вари.

Когато заври прибавяме нарязаните на ситно лук, моркови и целина и дафиновия лист. Оставяме да се вари на тих огън до готовност на месото.

След това го изваждаме и го нарязваме на филийки, които заливаме със сос, приготвен по следния начин: Смесваме настърганата ябълка, киселото мляко, оцета, пудрата захар и подправяме със сол на вкус. Разбъркваме добре соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: