Рошава баница

VeselinaVeselinaГотвач263562593
06/02/2017
"Оказва се, че тази небрежна баница е толкова вкусна, че се чудим дали точно в това не е чарът ѝ "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 755
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е от блога Галактичесткият кулинар. Първата стъпка е да си разтворим корите от пакета. Мажем тава с олио на дъното. Взимаме една кора и я намачквам с две ръце леко. Слагаме я на дъното.

После втора и я слагаме до първата, така че да се покрие дъното. Целта е да се намачка кората, да стане рошава, не спластена. Натрошаваме сиренето в купа. В друга купа слагаме 5 яйца, щипка сол, 1/2 ч.ч. прясно мляко.

В киселото мляко слагаме 1 ч.л. сода за хляб. След като се активира содата и шупне млякото го слагаме при яйцата. Слагаме и киселото мляко при другите продукти. Най-накрая прибавяме сиренето. Разбъркваме всичко.

Взимаме с черпак от сместа и слагаме върху корите. Следва пак намачкани рошави 2 кори. Пак смес равномерно отгоре. Намачкваме си пак кора, до нея слагаме още една. Следва пак каша.

Редуваме всички кори и каша докато свършат. Завършваме с една кора и малко каша. Печем в загрята на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар