gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Вкусна агнешка дроб сарма

Вкусна агнешка дроб сарма

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Вкусна агнешка дроб сарма
Снимка: Мария Симова
1 / 2
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"А някои обичат дроб сармата точно така - натюр, без никакви там заливки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените агнешки дреболии (без черен дроб) нарежете на ситно.

Поставяте ги в тавата с нагрятото олио заедно с подправките, нарязания на ситно лук и измития ориз да се позапържат за около 5 минути.

Добавяте 7 ч.ч. от бульона, в който са се варили, поставяте агнешкото було отгоре и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

След като ориза поеме бульона, вадите тавата от фурната и завивате веднага с алуминиево фолио да се задуши дроб сармата.

Вкусната агнешка дроб сарма е готова.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: