gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Вкусна агнешка дроб сарма

Вкусна агнешка дроб сарма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
Вкусна агнешка дроб сарма
Снимка: Мария Симова
1 / 2
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"А някои обичат дроб сармата точно така - натюр, без никакви там заливки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените агнешки дреболии (без черен дроб) нарежете на ситно.

Поставяте ги в тавата с нагрятото олио заедно с подправките, нарязания на ситно лук и измития ориз да се позапържат за около 5 минути.

Добавяте 7 ч.ч. от бульона, в който са се варили, поставяте агнешкото було отгоре и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

След като ориза поеме бульона, вадите тавата от фурната и завивате веднага с алуминиево фолио да се задуши дроб сармата.

Вкусната агнешка дроб сарма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: