Пържена сланина с праз лук

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1582k1
Пържена сланина с праз лук
Снимка: Лидия - Гери
1 / 2
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Оттук чуваме как тези апетитни свински пръжки настояват да налеем още една кана вино"

Необходими Продукти

  • сланина - 250 г прясна
  • сол
  • праз - 5 - 6 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сланината на парчета с правилна форма., като дебелината им да е около 0, 5 см. След това ги изпържваме докато порозовеят, изваждаме ги и ги посоляваме.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания праз лук. Когато е готов го поръсваме с червен пипер и го сваляме от огъня.

В порционни чинии нареждаме отдолу праза, а върху него слагаме парчета от сланината и поръсваме с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: