Ризото с гъби и сметана

22/03/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
"Съвършен вкус и изискан аромат, гарантирани от класическата комбинация от бяло вино, гъби и пармезан!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо41 718
  • Преглеждания за месеца282
  • Преглеждания за седмицата227
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода и го оставете да се отцеди добре. В по-голям и дълбок тиган загрейте маслото и запържете почистените и нарязани гъби.

Щом гъбите омекнат добре, добавете ситно нарязаните лук, чесън и морков. Намалете котлона и щом зеленчуците омекнат, добавете ориза, разбъркайте и долейте виното.

Отново разбърквайте и щом се изпари алкохолът, долейте сметаната и бульона. Оставете на котлона за няколко минути, като леко разбърквате с дървена шпатула.

Накрая овкусете с подправките, разбъркайте и свалете от котлона. Разбъркайте ризотото с настърган Пармезан и поднесете с малко настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Йорданка Ковачева
Със сигурност този ориз е много вкусен, но доколкото знам технологията за проготвяне на ризото не е такава, каквато е описана в рецептата.
1
0
Теди
Теди
19.08.2015 18:59
По тази рецепта, направих императорски /черен/ ориз само, че вместо моркови сложих тиквички и броколи и без кубче бульон / понеже не съм им фен/. Получи се много добре. Благодаря за рецептата :)
1
0
Лили
Лили
24.06.2014 15:23
Здравейте, а как доливаме бульона? Нали става въпрос за бульон на кубче? (Все още съм нова в кухнята, извинявам се, ако въпросът ми е глупав) :)
0
0
Явор
Явор
29.06.2014 20:50
Аз го добавям сух, като го стривам - така вкусът се усеща повече =)
0
0
Йо
Йо
25.06.2014 16:00
Аз доколкото съм запозната, на опаковката на бульона трябва да пише в колко вода да се разтвори. Предполагам, че това се има предвид ;о
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв