gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по италиански

Миди по италиански

Миди по италиански1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Лукът и магданозът се нарязват на ситно, добавя се 1 с.л олио и се запържва в тенджера;

2. Мидите се почистват и няколко пъти се измиват със вода;

3. Поставят се в тенджера, заливат се с вода, добавя се бялото вино и се варят, покрити с капак, докато им се отворят черупките;

4. Мидите се изваждат, а марината се прецежда;

5. Брашното се запържва в олиото;

6.Добавя се част от марината и се бърка до получаване на гъст сос;

7. Към соса се добавя доматеното пюре и хубаво се разбърква;

8. Спагетите се поставят във вряща вода и се сваряват. Прецеждат се. Поставят се в чиния, където се изсипва сосът.

9. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде и се поставя отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: