Каша със спанак сирене и яйца

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
06/02/2017
"Излезе ли пресният спанак, веднага я правим тази каша, като не жалим нито спанака, нито сиренето "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 110
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се поставя в гореща вода за 5-6 мин. Като поизстине се нарязва на ивици, а водата се запазва.

В тиган с олио /2с.л. / и маслото се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се брашното и като се зачерви леко се изливат 2 чаши от бульона от спанака.

Бърка се до сгъстяване и се прибавят разбитите яйца, сиренето и черният пипер.

Задушаването продължава 2-3 минути, като се бърка непрекъснато за да станат яйцата на конци.

Кашата се поднася топла с още малко натрошено сирене в средата на чинията.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петко
Петко
30.08.2017 04:27
Aлоооо балоните къде отиде спанака????????
17
0