Каша със спанак сирене и яйца

06/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234663773
"Излезе ли пресният спанак, веднага я правим тази каша, като не жалим нито спанака, нито сиренето "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 199
  • Преглеждания за месеца793
  • Преглеждания за седмицата132
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се поставя в гореща вода за 5-6 мин. Като поизстине се нарязва на ивици, а водата се запазва.

В тиган с олио /2с.л. / и маслото се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се брашното и като се зачерви леко се изливат 2 чаши от бульона от спанака.

Бърка се до сгъстяване и се прибавят разбитите яйца, сиренето и черният пипер.

Задушаването продължава 2-3 минути, като се бърка непрекъснато за да станат яйцата на конци.

Кашата се поднася топла с още малко натрошено сирене в средата на чинията.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петко
Петко
30.08.2017 04:27
Aлоооо балоните къде отиде спанака????????
10
0

Виж всички коментари или напиши такъв