Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички със сирене и вода

Банички със сирене и вода

ViktoriaViktoria
Чирак
63436133460
Банички със сирене и вода
Снимка: Viktoria
4 / 5
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Царе сме при приготвянето на баница - правим я хем много вкусна, хем икономична"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • оцет - 1 с.л
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 150 мл хладка
  • олио
  • масло - 150 г
  • сирене - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме брашното и солта и разбъркваме с лъжица. Добавяме оцета и хладката вода и започваме да разбъркваме. Замесваме гладко тесто. Оставяме да почине 20 мин. Разрязваме тестото на 4 равни части.

Всяко 1 парче разрязваме на 2 и правим 8 топки. Взимаме 1 топче, с дланта го натискаме, слагаме парче масло и върху него слагаме друго топче и хубаво притискаме краищата.

Така правим и всички топчета Слагаме в купа намазваме с олио и оставяме да почине 20 мин. Приготвяме си в една паничка олио, точилка и в чинийка натрошеното сирене.

След като е отпочинало тестото взимаме 1 топка с помощта на точилка внимателно разточваме, като преди това напръскваме с олио тестото и започва въртенето над главата. Много трябва да се внимава, защото тестото се къса.

След като кората е готова, наръсваме пак с олио, добавяме сиренето сгъваме краищата и оформяме банички. Слагаме ги в тава, ръсим с олио и ги оставяме да се пекат във фурната на 200 градуса около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: