Пиле Строганов
Chicken Stroganoff

Пиле Строганов

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Пиле Строганов1 / 3
22/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Оставете настрана критиките към името и се съсредоточете върху вкуса! Страхотен е, нали?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се нарязва на тънки ивици, посолява се и се поръсва с черен пипер. Оставя се така да престои за 30 минути.

Краставичките, лукът, чесънът и гъбите също се нарязват на тънки ивички.

Маслото се загрява в тиган и в него се запържва пилешкото за кратко, колкото да си смени цвета.

Вади се и в съшия тиган се слага лукът, като при нужда се слага още малко мазнина. Добавят се чесънът и гъбите, а след като се запържат и те, се добавят краставичките.

Разбърква се с доматеното пюре, а след малко се долива виното. Щом алкохолът се изпари се добавя и горчицата.

След нея идва ред на течната сметана, като се връща в тигана и пилешкото. Разбърква се, овкусява се с още малко сол и черен пипер и се оттегля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
44
30
22
10
Дай твоята оценка: