Свински черен дроб на жар
Svinjska džigerica na žaru
Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински черен дроб на жар

Свински черен дроб на жар

МоникаМоника
Новак
858816
Свински черен дроб на жар
Снимка: Моника
1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ще наглеждате ли дроба, за да изтичаме за вино? И да не сте хапнали, броили сме парчетата"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 2 кг свински
  • сланина - парче
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате дроба на ивици – с лек наклон на ножа парчета с дебелина около 1 см, поръсвате със сол.

Приготвяте само дървена жар. Намазвате скарата със сланината и поставяте дроба.

Печете и от двете страни.

Можете да поръсите с лимонов сок и да препечете няколко филийки хляб.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
40
31
21
10
Дай твоята оценка: