gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Ориз с праз и маслини на фурна

Ориз с праз и маслини на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k17k3k15k20
Ориз с праз и маслини на фурна1 / 4
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Перфектното постно ястие, което може да бъде поднесено и на Бъдни вечер"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включвате фурната на 200 градуса.

Срежете стръковете праз на две, нарежете дебелата част на ситно.

В тава сипвате олиото и поставяте на котлона да нагрее. Добавяте ситно нарязания праз и запържвате, докато поомекне. Прибавяте измития ориз и доматите и оставяте да покъкри за 4-5 минути. Заливате с 4 ч.ч. топла вода и добавяте 1 с.л. зеленчукова подправка, поръсвате с целина и черен пипер, посолявате малко, защото и маслините съдържат доста сол.

Поставете ястието в фурната, а през това време нарежете тънката част на праза на парчета 2-3 см. Десет минути след поставянето ѝ, извадете тавата, наредете парчетата праз и маслините, притиснете ги с пръсти да потънат в полусварения ориз.

Връщате ястието във фурната и запичате до готовност на ориза, а празът трябва да е златист отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: