Ябълково сладко
Pekmez od pasiranih jabuka
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Ябълково сладко

Ябълково сладко

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289203018411
Ябълково сладко
Снимка: Десислава Дончева
1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"Имаш ли две ябълки,изяж ги, засади семките и когато дървото започне да дава плод, направи ароматно сладко от тях"

Необходими Продукти

  • ябълки - 10 кг
  • лимонтузу - 2 бр.
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и изчистваме от семките ябълките. Нарязваме ги на четири и ги слагаме в подходяща дълбока тенджера да се варят с вода, колкото да се покрият.

Като се сварят ябълките, ги пасираме, след което ги прецеждаме през гевгир.

Добавяме захар на вкус и ги прехвърляме в дълбока тава да се варят на бавен огън до сгъстяване.

След като сладкото се сгъсти, прибавяме 2 пакетчета лимонтузу, разбъркваме добре и докато е още горещо, го прехвърляме в подходящи буркани.

Запечатваме бурканите, обръщаме ги с капачката надолу и ги покриваме с одеяло.

Така престояват 24 часа, след което са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: